Agáve sirup je sladidlo na bázi fruktózy, která je sladší než klasický cukr, a proto jí lze dosáhnout stejné sladivosti jídel pouze s polovinou kalorií.
Agáve sirup má také nízký glykemický index, a proto po konzumaci nezvyšuje hladinu cukru v krvi jako med nebo bílý cukr. Agávový sirup je vhodný do diety, pro diabetiky a lidi, kteří mají problém s trávením sacharózy. Díky své jemné a nasládlé chuti poslouží jako náhražka cukru, medu nebo jakéhokoli jiného sladidla.
Rostlina Agáve je polopouštní rostlina z čeledi sukulentů a v oblasti Mexika je tradiční součástí stravy již po celá staletí. Sirup se vyrábí odpařováním při teplotě 45°C, což je teplota, při které se neničí enzymy a vitamíny obsažené v agave.
Agáve sirup je chutným a všestranným sladidlem, které poslouží jako alternativa cukru, medu, javorového sirupu a dalších přírodních sladidel. Má menší viskozitu než med, a proto se snáze mísí s pokrmy. Jeho příjemná chuť zvýrazní původní chuť jídla a hodí se do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, na palačinky a lívance, na oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů. Je vhodný do salátových zálivek, marinád a grilovacích směsí. Využijete jej v každém vašem oblíbeném receptu.
Výhody:
- 100% přírodní sladidlo
- Nezvyšuje hladinu cukru v krvi
- Je lehce stravitelný
- Podporuje činnost žlučníku, metabolismus tuků
- Má protizánětlivé a antibakteriální účinky
- Posiluje imunitní systém
- Působí jako prevence vůči srdečně-cévním onemocněním
- Je vhodný do diety a pro diabetiky
- Je vhodný také pro děti
Dávkování
V jakémkoli receptu nahraďte požadované množství cukru tříčtvrtečním množstvím sirupu a úměrně snižte množství tekutin stejně jako při použití medu.
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty: | ve 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 260 kJ/297 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 71 g |
z toho cukry | 71 g |
Vláknina | 5,7 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,06 g |
Složení
100% přírodní bio agave sirup.
Upozornění
Skladujte na suchém místě.
Napsat recenzi