Pro poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu provozu používáme soubory cookies.

Jaký protein po tréninku?

Jaký protein po tréninku?

Po tréninku je často doporučováno konzumovat rychle stravitelný protein, který pomáhá tělu okamžitě dodat potřebné aminokyseliny pro regeneraci a růst svalů. Zde je několik možností:

      • Proteínový nápoj z izolátu syrovátkového proteinu (WPI): Syrovátkový protein je vynikajícím zdrojem rychle stravitelných bílkovin, které jsou snadno vstřebatelné organismem.
      • Mléčný protein (alebo WPC): Mléčný protein obsahuje kombinaci syrovátkového a kaseinového proteinu, což znamená, že tělo získá nejen rychle stravitelné bílkoviny, ale také dlouhodobě uvolňované bílkoviny.
      • Proteínový nápoj z hydrolyzovaného syrovátkového proteinu (WPH): Hydrolyzovaný syrovátkový protein je vyčištěná forma syrovátkového proteinu, která je ještě snadněji stravitelná a může být vhodná pro lidi s intolerancí na laktózu nebo trávicími problémy.
      • Rostlinné proteiny: Pro ty, kteří preferují rostlinné alternativy, jsou k dispozici také proteiny z rostlinných zdrojů, jako je hrách, sója, hnědá rýže nebo konopí.

Je důležité vybrat proteiny, které vyhovují vašim individuálním potřebám, preferencím a toleranci. Před začátkem užívání nových doplňků stravy byste se měli poradit se svým lékařem nebo odborníkem na výživu.