Pro poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu provozu používáme soubory cookies.

Jaký protein užít po tréninku?

Jaký protein užít po tréninku?

Výběr správného typu proteinu po tréninku závisí na vašich cílech, preferencích a individuálních potřebách. Zde jsou některé oblíbené možnosti:


Whey protein: Je to rychle stravitelný protein, který obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Je ideální pro rychlé obnovení svalů a podporu syntézy bílkovin.

Casein protein: Tento protein je pomaleji stravitelný, což může být vhodné pro dlouhodobé zásobování svalů a zabránění katabolismu (rozkladu svalů).

Proteinový mix: Kombinace více zdrojů proteinu (např. whey a casein) může poskytnout výhody obou typů.

Rostlinné proteiny: Pro ty, kteří jsou vegetariáni nebo mají alergii na mléčné produkty, jsou k dispozici rostlinné proteiny, jako například hráškový protein, sójový protein nebo protein z hnědého rýžového bílku.

BCAA (aminokyseliny s rozvětveným řetězcem): Tyto aminokyseliny, včetně leucinu, isoleucinu a valinu, jsou často doplňovány po tréninku na podporu svalové syntézy a obnovy.


Je důležité zdůraznit, že strava a celkový příjem bílkovin během dne jsou stejně důležité jako výběr proteinového doplňku po tréninku. Vždy je dobré konzultovat s odborníkem na výživu nebo lékařem, abyste získali doporučení přizpůsobená vašim konkrétním potřebám a cílům.