Pro poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu provozu používáme soubory cookies.

Jak dávkovat BCAA?

Jak dávkovat BCAA?

Dávkování BCAA (Branched-Chain Amino Acids) se může lišit v závislosti na individuálních potřebách, cílech a fyzické aktivitě. Všeobecně platí, že doporučená denní dávka BCAA pro dospělého jedince se pohybuje mezi 5 až 20 gramy denně.

Některé způsoby, jak dávkovat BCAA:

      • Před tréninkem: Mnoho lidí bere BCAA před tréninkem, aby zvýšili výkon a zlepšili regeneraci svalů. Doporučená dávka je obvykle 5 až 10 gramů BCAA přibližně 30 minut před tréninkem.
      • Po tréninku: BCAA mohou pomoci s rychlejší regenerací svalů a snížením svalové únavy po tréninku. Doporučuje se užít dalších 5 až 10 gramů BCAA ihned po ukončení tréninku.
      • Během dne: Někteří lidé užívají BCAA mezi jídly nebo během dne na podporu svalové syntézy a obnovy svalů. Dávka by měla být rozdělena do několika menších dávek, které se užívají během dne.

Je důležité dodržovat doporučenou dávku uvedenou na obalu produktu a případně se poradit s lékařem nebo specialistou na výživu před začátkem užívání BCAA, zejména pokud máte jakékoliv zdravotní problémy nebo užíváte jiné léky.