Pro poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu provozu používáme soubory cookies.

Doplňky výživy do objemové fáze

Doplňky výživy do objemové fáze

Doplnky výživy hrajú důležitou roli při budování svalové hmoty během objemové fáze. Zde je několik doplňků výživy, které jsou často používány v této fázi:

      • Bílkoviny: Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem svalů. Bílkovinové prášky, jako je syrovátkový protein, kasein nebo sójový protein, jsou často konzumovány pro zajištění dostatečného příjmu bílkovin potřebných pro růst svalů.
      • Kreatin: Kreatin je populární doplněk, který zvyšuje energetickou dostupnost svalů. Pomáhá zvýšit sílu a výkon během tréninku a může také podporovat nárůst svalové hmoty. Pro zvýšení kalorického příjmu lze protein nahradit, resp. doplnit o gainer.
      • BCAA: BCAA (rozvětvené řetězce aminokyselin) obsahují valin, leucin a isoleucin, které jsou klíčové pro svalový růst a regeneraci. BCAA mohou pomoci předcházet svalovému katabolismu během intenzivního tréninku a urychlit regeneraci svalů po tréninku.
      • Kolagen: Kolagen je protein, který tvoří většinu pojivových tkání v těle, včetně svalů, šlach a kloubů. Přidání kolagenu do stravy může podpořit zdraví kloubů a chrupavek a snížit riziko zranění během objemové fáze.
      • Konzumace kalorií: Při objemové fázi je důležité zajistit přísun dostatečného množství kalorií. Kromě doplňků je důležité zahrnout do stravy vyvážený příjem makroživin, jako jsou sacharidy a tuky, aby se podpořil svalový růst a obnova.

Před začátkem užívání jakýchkoli doplňků výživy je důležité poradit se s lékařem nebo výživovým poradcem, zejména pokud máte nějaké zdravotní problémy nebo užíváte jiné léky. Je také důležité dodržovat doporučené dávkování a vždy si pečlivě přečíst návod k použití na obalu.